I onsdags var det tänkt att vi skulle göra The Panorama route, en utflyktsväg i bergen med fantastiska utsikter. Tyvärr vaknade vi upp till regntunga moln och blåst, vilket resulterade i ändrade planer.  

Istället beslutade vi oss för att inrikta utflykten på djur. Först åkte vi till Jessica, en berömd flodhäst som älskar människor. Hon blev räddad som kalv och har fötts upp av människor. Ägarna av stället försäkrade oss som tur är att Jessica är fri och kommer och går som hon vill. Floden nedanför deras hus har många flodhästar som Jessica umgås med, men hon kommer alltid tillbaka och sover på deras veranda varje natt. Eftersom vi var tidiga fick vi möjlighet att mata henne och blev  till och med uppmuntrade att kyssa henne på mulen. Hon slängde ivrigt upp frambenen på flotten vi stod på vilket nästan välte omkull oss alla (hon väger över två ton!)

Efter den underliga upplevelsen åt vi pannkakor på en riktigt mysig resturang vid ett enormt baobabträd. Sedan begav vi oss vidare till HESC - Hoedspruit Endagered Species Centre. Här har de ett uppfödningsprogram med geparder och rehabiliterar även noshörningar. Vi fick en rundtur i inhägnaderna och de var alla riktigt närgångna. Målet är att så många djur som möjligt ska släppas ut i det vilda igen. 

(null)




Kommentera

Publiceras ej